FAQ

Home > FAQ

FAQ

Är du ett legitimt företag?

Vi är en professionell postorder tjänst licensierad att sälja och distribuera läkemedel. Vi har etablerats i över 5 år och levererar ursprungliga, högkvalitativa anabola steroider och bodybuilding-relaterade produkter, receptfria via Internet.

Vad är kvaliteten på dina produkter?

Alla våra produkter är 100% originella direkt från världsberömda läkemedelsdistributörer, och du känner det här från första insprutningsskottet eller från den första fliken. De varumärken vi hanterar är Alpha Pharma, BioScience GmbH, British Dispensary, British Dragon, GenSci, LA Pharma, Max Pro och många andra.

Är det lagligt att köpa dessa produkter?

Eftersom lagar skiljer sig från land till land rekommenderar vi att du kontaktar en behörig advokat angående regler och begränsningar i ditt land.

Behöver jag ett recept på beställning?

Ett recept krävs inte för att beställa våra produkter

Hur länge är hela processen med beställning och frakt?

Beställningsbekräftelse med listan över inköpta produkter skickas till din kontakt-e-post när beställningen är placerad.
När betalningen är mottagen behandlar vi och skickar din beställning inom upp till 2-5 arbetsdagar. Frakttid beror på olika faktorer som vår fraktsätt, postservice effektivitet, tullklarering, internationell transitering etc. Det är därför vi kan ge dig en approximation baserad på vår statistik och tidigare erfarenhet.

Vanligtvis sänds till USA (var de flesta våra kunder kommer ifrån) från 7 till 15 arbetsdagar när spårningskoden tillhandahålls.

Vad är det maximala beloppet jag kan beställa på en gång?

Vi har inga gränser för hur mycket du kan beställa. Du bör dock kontakta en kvalificerad person angående den mängd du vill beställa, eftersom det kan finnas importregler för dessa specifika produkter i kvantitet.

Vi rekommenderar vår första gångsklient att göra ett provköp och när du ser att du är nöjd med våra tjänster kommer vi att vara glada att betjäna dig mer.

Våra betalningsmetoder

Vi är en av de få online steroiderna som accepterar betalning med stora kreditkort.

Men vi föredrar att våra första gången klienter inte lägger order för mer än 750 dollar med sitt kreditkort. Första gången beställer kunder med order på mer än 750 dollar att betala via banköverföring eller pengaröverföring (som Moneygram) eller bitcoins. Dessa betalningsmetoder kräver ingen kontroll och kunder som använder dem får 10% rabatt på dyra beställningar varje gång de betalar inte via kreditkort.

Våra andra gången kunder får rabatt på varje ny order och är välkomna att betala via kreditkort för vilket belopp som helst.

Hur min betalning behandlas?

När du skickar in din betalning via kreditkort kan vi behöva verifiera din beställning. Det är därför viktigt att vi har ditt giltiga telefonnummer. Om order inte överensstämmer med vår verifiering eller om vi inte kan kontakta dig kommer din kreditkortsbetalning inte att accepteras och vi kommer att erbjuda dig att betala via alternativ betalningsmetod som beskrivs ovan.

När din betalning har bekräftats och skickat vårt antifraudkontroller blir ditt kort laddat. Vanligtvis godkända betalningar bearbetas och rensas inom 1-2 arbetsdagar och din order skickas för frakt efter det.

Jag beställde men mitt kort debiteras inte?

Ditt kort debiteras inte direkt efter ditt köp. Verifieringsprocessen tar från 2 timmar till 2 arbetsdagar. Om ditt kort inte debiteras inom 2 arbetsdagar efter ditt köp, kontakta oss och vi kommer att undersöka det här.

Min leveransadress skiljer sig från faktureringsadressen.

Detta är inte ett problem så länge namnen på kreditkort och på fraktdestinationen är desamma. Men om vi är råd med betalningsporten för att kontrollera denna order var vänlig förberedd för att vi behöver ytterligare verifiering.

Om faktureringslandet skiljer sig från fraktlandet måste vi betala via någon alternativ betalningsmetod.

Kan jag betala via banköverföring och finns det några fördelar om jag väljer denna betalningsmetod?

Vi erbjuder 5% rabatt på vilken order som betalas via banköverföring. Dessutom täcker vi banköverföringsavgifter. Om din order till exempel är 400 dollar och du är villig att betala pengar via banken kommer det totala beloppet du behöver skicka att bli $ 400 – $ 20 (5% rabatt) – $ 40 (banköverföringsavgift) = $ 340

Om din orderingång är över 750 kr erbjuder vi 10% rabatt tillsammans med någon annan rabatt du får (returkund, kampanjkod eller rabatterade rabatter) plus vi kompenserar banköverföringsavgifter.

Europeiska kunder kan betala via Uberweisung (Tyskland) och IBAN-överföring till vårt EU-bankkonto. SEPA-överföringar är gratis och du får 10% rabatt på vilken order som helst.

Betalningar via bank kräver ingen kontroll och bearbetas normalt och rensas inom 1-2 arbetsdagar. Så du får din order snabbare.

Vilka rabatter erbjuder du?

Vi har följande lista med rabatter som finns just nu:

5% rabatt på order mindre än 750 dollar om betalningsmetod är banköverföring, penningöverföring eller bitcoins.
10% rabatt på order med totalt mer än 750 dollar om betalningsmetod är banköverföring, penningöverföring eller bitcoins.
5% på någon återkommande kundorder.
10% på någon återkommande kundorder med ett värde på mer än 750 dollar (oavsett vilken betalningsmetod som väljs).

Dessutom erbjuder vi olika typer av säsongsförsäljningar och kampanjer, som rabatter på våra steroidcykler.

Hur produkter skickas?

Efter framgångsrik betalning skickas din beställning för frakt och spårningskoden tillhandahålls inom 2-5 arbetsdagar.

Vi använder EMS (USPS) spårbar frakt som kräver signatur vid ankomsten av produkten. Alla paket kan spåras via dessa webbplatser.

Hur skickas bulk / stor mängd order?

Om beställningen är för stor nog att inte passa i samma försändelse kuvert som en liten storlek, garanterar vi att ordern delas in i nödvändig mängd paket. Oavsett hur stor din beställning är, försäkrar vi dig samma diskretionsnivå och ompaketering används som med en liten storlek. Plus, oavsett vad du beställer, betalar du endast fraktkostnaden en gång.

Hur lång tid tar fraktprocessen?

Beräknad leveranstid är 5-17 arbetsdagar, beroende på destination.
5-12 arbetsdagar till USA, Kanada, Europa och Asien
8-17 arbetsdagar till Sydafrika

Finns det en möjlighet för leveransfördröjning?

Leveranstiden beror på olika faktorer som posttjänst effektivitet, tullklarering, internationell transitering etc. Det är därför vi ger dig en approximation baserad på vår statistik och tidigare erfarenhet.

Vanligtvis kommer 80-85% av flygpostpaket med 10 dagar och 15-20% kommer inom 10-15 arbetsdagar. Detta speglar inkonsekvenser med olika postrepresentanter, och inte tjänster som tillhandahålls av oss. Huvudförseningen sker på grund av anpassning i landet där varorna skickas från och anpassas i destinationsland. Om du ser att din spårningskod inte flyttar under 5 dagar är detta den främsta anledningen till att detta händer.

Varje internationell transport sker normalt via den lokala och nationella posttjänsten i ursprungslandet, därefter exporten, liksom överföringen av transport genom utfartshamnar, transitering till destinationsland med internationell posttjänst, import i destinationsland (tullklarering) och äntligen den lokala och nationella posttjänsten i destinationslandet. Varje på varandra följande steg påverkar leveranstiden. Även om majoriteten av dessa steg är framgångsrikt utförd i tid, är ineffektivitet eller tillfällig inaktivitet under ett enda steg tillräckligt för att förlänga leveranstiden över den vanliga och tilldelade tidsramen

Skickar du till P.O. Lådor?

Ja, vi skickar till P.O. Lådor

Behövs en signatur för frakt och varför?

Ja, vår fraktmetod kräver signatur från din sida vid leverans. Detta gör det möjligt för oss att bekämpa varje bedräglig återbetalning när kunden får sin order och hävdar att han aldrig fått något. Vi har 99% framgångsrik satsning på sådana kreditkorttvister eftersom vi tillhandahåller korrespondens med vår kund, deras orderuppgifter, bild av vårt paket och bekräftelse från posttjänsten som produkten levereras. Tvärtom skadar varje bedräglig tvist kreditrapport om svagare och påverkar hans kredithistoria plus får honom att betala från $ 25 till $ 200 för olaglig tvist.

Var skickar du från?

Frakt är ordnat från Indien, Singapore, Thailand, Europeiska unionen. Vårt organisationsnamn anges inte på något paket och försändelser görs från olika fraktpunkter för att säkerställa maximal diskretion och högsta sannolikhet för framgångsrik leverans.

Vilka länder skickar du till?

Vi levererar globalt.

Vad händer om paketet beslagas av kundanpassad?

Vi har 99,9% framgångsleverans till USA, Kanada, Europa och Sydafrika. Även om produkterna blir beslagtagna (1% möjlighet baserad på vår statistik över åren), erbjuder vi återleverans eller krediter mot nytt köp på vår webbplats. Vi behöver bara maila oss en officiell anmälan från postkontoret eller anpassade att paketet stoppades och vi ordnar ny leverans inom tre arbetsdagar.

Fraktplatsen säger att spårning inte existerar.

Spårning kan göras efter 72 timmar, därför att från vårt leveranscenter paket går till logistik lager och väntar anpassade. Om spårningskoden inte visas i systemet efter 3 arbetsdagar, vänligen kontakta oss och vi kommer att undersöka det här.

Vi rekommenderar våra amerikanska kunder att använda webbplatsen tills artikeln når USA. Därefter kan du använda USPS webbplats för att spåra ditt paket. Vi rekommenderar att du anger ditt e-postmeddelande på USPS webbplats för att få varje uppdatering på leveransstatus.

Min spårningskod flyttar inte.

Vanligtvis händer detta när artiklar hålls på egna och väntar anpassad clearance. Detta betyder inte något problem. Men om din spårningskod inte visar några framsteg inom 10 dagar, vänligen kontakta oss och vi kommer att undersöka det här. Vi kan också hjälpa dig att kontakta ditt lokala EMS-kontor (USPS) med spårningskoden för att få detaljerad information där varan är just nu.

Order anlände men den är inte färdig.

Kontakta oss när du har ett sådant problem. Vi behöver dig att skicka oss en bild av vad du fick inklusive paketetiketter. Detta hjälper oss att undersöka hur det här hände för att förhindra sådana problem i framtiden. Vanligtvis återkommer vi med resultatet av utredningen inom 2 arbetsdagar. Som ett resultat kan vi erbjuda dig återleverans av saknade artiklar, delvis återbetalning, kredit mot ditt nya köp och rabattkupong för att kompensera detta problem.

Hur kan jag kontakta dig?

Eftersom våra tjänster är optimerade för att genomföras online och över hela världen, är du välkommen att kontakta vår försäljningsavdelning via vår hemsida på sidan Kontakta oss.

Vanligtvis skickas e-postförfrågningar inom 24 timmar, men ibland kan det ta 2 arbetsdagar för oss att svara. E-postmeddelanden som skickas på fredag ​​svaras ibland på måndag på grund av tidsskillnad i arbetstiden för vårt supportteam och din plats.

X